24 Aralık 2011 Cumartesi

KOMEDİ FURYASI

K
             Aslında komedi oynamayacak kadar  acemi rol yapan bilen bir milletiz. Çalarız, yalan söyleriz, en yakın dostumuzu dolandırırız..... Ama, sıra günlük ahkam kesilecek olaylara geldi mi aslan kesiliriz.
        Bizler ucuz kabadayılarız. Film stüdyolarının önünde bekleyen fügüranlar gibiyiz... Benzetmeleri çoğaltabiliriz. Tamam anladık fransa haddini aştı, kendi üzerine vazife olmayan işe kalkıştı. O dönemde yaşananları bilmeden, kendi geçmişine bakmadan ortaya bir tutam ateş bıraktı. Biz! Biz buradayız ateşin ortasında yıllarca kalmış bir milletiz. Niye üç maymunu oynuyoruz? Tamam Ermeniler O, yıllarda akla hayale sığmayacak zulümler yaptı, köyler yaktı hem de insanlar içindeyken... O, köylerden biri de benim doğup büyüdüğüm yer.
Ya biz, bizim kendi canlarımıza yaptıklarımız? Niye sağır, dilsiz ve görmeyeni oynuyoruz? 12 Eylül öncesini ve devamını sorgulayamıyoruz? Niye daha Birkaç yıl öncesinin çocuklar ve kadınların arkasından otomotik silahlarla kovalayan resmi rütbeli insanları sorgulamıyoruz? Niye şarkılarda dediği gibi “kimimiz bilinmez yere gömüldük “ şarkısının aynen yaşandığını kabul etmiyoruz?
Bırakın Fransa'yı onlar günü kurtarıyor. Biz gerçeklerimizi saklayıp yalanlarla yaşıyoruz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder